Algemene voorwaarden


Algemene voorwaarden
VIVELORURAL S.L. is een bedrijf dat zich toelegt op de promotie, marketing en het beheer van vakantieverblijven op het platteland van de Canarische Eilanden, en dat bemiddelingsdiensten aanbiedt tussen huiseigenaren en klanten.

Alle accommodaties op onze website zijn geselecteerd en bezocht door een lid van ons team om de aangeboden diensten te controleren en een nauwkeurige en betrouwbare beschrijving van de accommodatie en geldige foto's te geven.

BOEKINGEN.

1. 1. Afhankelijk van de accommodatie biedt ons systeem onmiddellijk een online boekingsbevestiging of een bevestiging afhankelijk van de beschikbaarheid. Wij garanderen een reactie binnen 24 uur.

2. 2. Om de prijzen te controleren, moeten klanten het systeem invoeren en de exacte data voor het in- en uitchecken en het aantal gasten opgeven. Alle prijzen zijn inclusief belastingen.

3. 3. Zodra de klant heeft gevraagd om beschikbaarheid, zal VIVELORURAL binnen 24 uur bevestigen of de accommodatie beschikbaar is, de prijzen en de betalingswijze.

4. 4. De klant moet dan overgaan tot betaling, mits aan de voorwaarden wordt voldaan. Het exacte bedrag is afhankelijk van de boekingsdatum en de specifieke voorwaarden van de accommodatie.

5. 5. De reservering wordt bevestigd zodra de klant heeft betaald.

6. 6. De reservering geldt voor het aantal personen dat in het reserveringscontract is vermeld. VIVELORURAL behoudt zich het recht voor het contract te annuleren of het verschil in rekening te brengen voor eventuele extra gasten die niet in de reservering zijn opgenomen.

DOCUMENTATIE.

Alle klanten, zonder uitzondering, dienen een geldig identiteitsbewijs -een paspoort of identiteitskaart, afhankelijk van de nationaliteit- bij zich te hebben, zowel voor persoonlijk gebruik als voor familieleden.

CHECK-IN EN CHECK-OUT.

In overeenstemming met de huidige Spaanse wetgeving (Artículo 17.2 del Decreto 18/1998 de 5 de marzo), zal het recht om de accommodatie te bezetten beginnen, tenzij anders overeengekomen, om 17:00 uur op de eerste dag van de contractperiode en zal eindigen om 12:00 uur op de dag van vertrek.

Bij vertraging in de checkout tijd wordt een toeslag van 50% op de prijs van de accommodatie in rekening gebracht.

AFWIJKINGEN EN GEBREKEN.

In het geval van onregelmatigheden en/of gebreken met betrekking tot de accommodatie, moeten klanten deze zo snel mogelijk en altijd tijdens hun verblijf in de accommodatie melden. Het probleem zal zo snel mogelijk worden opgelost, mits wij in staat zijn de door de klant opgegeven oorzaken te verifiëren.

Na het verlaten van de woning kunnen wij geen enkele klacht in behandeling nemen, omdat deze niet voldoet aan de minimumcriteria voor het indienen van een klacht.

EIGENAARSVERANTWOORDELIJKHEID.

VIVELORURAL is verantwoordelijk voor de juistheid van de informatie over een woning, de voorzieningen en de locatie.

De woning zal worden verhuurd aan de gasten in perfecte staat van gebruik en netheid. De gast is verantwoordelijk voor het schoonmaken van de woning tijdens de huurperiode.

VERANTWOORDELIJKHEID VAN DE KLANT.

Het is de verantwoordelijkheid van de klant om de woning in dezelfde staat achter te laten als bij het betreden van de woning. De klant is verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door nalatigheid.

Het is ook de verantwoordelijkheid van de klant om zich te allen tijde aan te passen aan het exacte aantal gasten waarvoor de reservering is gemaakt. In geen geval is het de klant toegestaan om het maximum aantal gasten te verhogen; dit feit zal de eigenaar of supervisor in staat stellen om relevante maatregelen te nemen (toeslag of ontruiming).

Eventuele schade die tijdens het gebruik van de woning wordt veroorzaakt, zal door de klant apart worden vergoed.

Huisdieren worden alleen geaccepteerd als er vooraf een afspraak is gemaakt tussen de gasten en de eigenaar.

Het is niet toegestaan om keukengerei, beddengoed, dekens, dekens, etc. mee te nemen van de woning.

ANNULERINGSVOORWAARDEN.

Annulering door de eigenaars.

De aanbetaling zal volledig worden terugbetaald indien wij uw reservering moeten annuleren om redenen buiten onze controle.

Annulering door gasten.

De annuleringskosten die door de klant moeten worden betaald zijn als volgt:

-25% voor annuleringen tot 60 dagen voor aankomst.
-50% bij annuleringen tot 15 dagen voor aankomst.
-75% bij annulering tot 7 dagen voor aankomst.
-100% bij annuleringen tot 4 dagen voor aankomstdatum.
-De reservering wordt geannuleerd en de aanbetaling wordt niet terugbetaald indien de gasten niet voor 12:00 uur van de dag na de aankomstdatum zijn aangekomen.

NALEVING VAN DEZE VOORWAARDEN.

Het gebruik van onze producten brengt met zich mee dat de klant zich uitdrukkelijk aan alle algemene voorwaarden houdt.